Dichter bij het Vuur 2023

Op zaterdag 21 januari 2023 heeft opnieuw het sfeervolle Dichter bij het Vuur in de smederij van Fred Bos plaats gevonden.

Het is met recht een bijzonder evenement te noemen in de warmte van het smidsvuur, omringd door kaarsen en lantaarns, genieten van maar liefst 14 talentvolle dichters die voordragen uit eigen werk. Floor Haanstra heeft een stuk uit het werk van de onlangs overleden Jacques Hamelink voorgedragen.

De dichters die meedoen hebben al naam gemaakt of zijn aanstormend talent. Fred Bos zal met een eigen gedicht de avond openen. Vervolgens zullen Anke de Klerk, Timo Boom, Remda Spoelstra, Romano Liu, Hetty Kuipers, Joyce Bodewes, Micaela Deden, Chantal Ramaker, Anneke Groot, Harbert Schutte, Floor Haanstra, Bianca Kleijwegt, Eza Weijer, Albert Greven en Refia Doevendans de huidige stadsdichter van Oldambt, hun gedichten voordragen.

In de pauze was er de mogelijkheid om met de dichters van gedachten te wisselen of mogelijk een gesigneerde bundel te kopen.

Aanvang om 20:00. Entree is gratis. Warme choco en Gl├╝hwein zijn voor een zacht prijsje te krijgen. Let op: het aantal zitplaatsen is beperkt.

Locatie: Turfcentrale, Molenstreek 314 in Veendam.

Wat een gezellige sfeer was er tijdens de Dichter bij het Vuur bijeenkomst in de smederij van Fred Bos in Veendam. De dichters, hebben gezamenlijk prachtige voordrachten gehouden. Het publiek dat in grote getale was gekomen genoot er zichtbaar van. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.